top of page

Ank Stumpel

Indien de inspiratie aanwezig is, mag ik graag schilderen, tekenen, ontwerpen en illustreren. Het leukst om te doen, vind ik, het werken in opdracht.

Je werkt dan met een doel en het verrassende is, dat je dan ergens uit komt waar je in eerste instantie nooit aan gedacht zou hebben.

 

Ik heb een aantal jaren kunstacademie gevolgd (AKI Enschede) en daarna nog een aantal schildercursussen gevolgd. Mijn werk kan het beste omschreven worden als figuratief en divers. Ik werk met verschillende technieken; acryl,  olieverf, ecoline, vetkrijt, gemengde technieken, collages etc.

Zo heb ik voor Hogeschool Edith Stein te Hengelo lesmateriaal gemaakt en in opdracht van een muziekuitgeverij lesboeken geïllustreerd. Daarnaast maak ik voor particuliere opdrachtgevers schilderijen en collages.

Door mijn manier van schilderen ben ik op het spoor gekomen van Glas in Lood. Na een cursus hierin gevolgd te hebben,  ben ik steeds verder gaan experimenteren om mij vervolgens ook te gaan verdiepen in brandschilderen. Hiervoor ben ik in de leer gegaan bij Diego Semprun Nicolas.

Ank legt uit: ‘Glas in lood is een vorm van toegepaste kunst, die steeds meer in de belangstelling komt te staan. En dat is niet zo gek. Het werken met glas biedt ontelbaar veel mogelijkheden. Structuren, kleuren en creativiteit vormen samen met dit mooie materiaal een oneindig concept. De combinatie van een origineel ontwerp én vakmanschap leidt vaak tot een verrassend resultaat.’Met name bij het brandschilderen ben ik op zoek naar moderne toepassing van deze eeuwenoude techniek.

P2038273.JPG
P2038278.JPG
bottom of page